Tan Sri Mustapha Kamal Meninggal Dunia


Tan Sri Mustapha Kamal Meninggal Dunia | Ahad malam masa aku hantar order dekat rumah ex-boss aku masa di MK Land dulu, sempat la bersembang kejap. Ex boss aku bagitahu yang Tan Sri Mustapha Kamal dalam keadaan tak sihat di IJN. Terkejut jugak aku, tapi aku doakan yang baik-baik ja walaupun tahu Tan Sri Mustapha Kamal (TSMK) ni tak sihat.

Tapi pagi tadi masa sampai je office, ex officemate aku hantar voicenote kata TSMK dah meninggal dunia. Terkejut gila aku. Sedih. Walaupun aku tak pernah bekerja secara terus dengan arwah, aku tahu arwah seorang yang baik dan tegas. Pernah la berjumpa dengan arwah TSMK beberapa kali sepanjang lebih tiga tahun bekerja di MK Land sama ada di program rasmi atau di rumah Tan Sri. Pernah jugak rehearsal untuk beberapa program dan dari situ aku dapat tengok arwah ni seorang yang teliti dan tegas, tetapi baik dan pemurah. Tapi sayang, aku tak ada gambar dengan arwah walaupun ada peluang. Sebab takut dan segan sama.

Dari cerita orang lama yang dah berpuluh tahun bekerja dengan TSMK, ramai yang cakap TSMK ni garang dan tegas, tetapi sangat baik hati. Kalau dengan staff, marah tu tetap marah kalau ada yang tak betul, tetapi tetap ambil berat pasal staff. 

Semoga Allah menempatkan roh arwah dalam kalangan orang-orang beriman. Salam takziah untuk seluruh keluarga TSMK. 
Al Fatihah

Catat Ulasan

0 Ulasan