Dah Lengkap Divaksinasi

Dah Lengkap Divaksinasi | Akhirnya setelah 14 hari, semalam status vaksinasi aku dekat MySejahtera dah bertukar kuning, atau bahasa lainnya, dah cukup 14 hari selepas dose kedua vaksin. Nak tunggu 14 hari ni, fuhh, terasa jugak lama dia. Makin excited bila makin dekat hari dia. Hari ke-14 vaksin, aku dah update Health Status kat MySejahtera.

Jenuh menunggu. Mulanya tunggu dose pertama vaksin, lepas tu kena tunggu lagi 9 minggu untuk dose kedua vaksin, sebab aku terima vaksin Astrazeneca, lepas tu kena tunggu 14 hari pulak untuk lengkap. Hidup ni penuh menunggu ja. 

Bila dah lengkap vaksinasi 14 hari ni, macam-macam kelebihan untuk orang yang dah lengkap vaksin. Boleh rentas negeri dengan tenang, boleh dine-in, boleh masuk kedai dengan bebas dan bermacam lagi. Yang anti-vaksin, padan muka korang kalau ada roadblock nanti.

Tahniah pada diri sendiri sebab tak jadi antivaksin. 

Catat Ulasan

1 Ulasan

Tinggalkan komen anda di sini...

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)