Setelah 7 BulanSetelah 7 Bulan | Penat. Speechless. Itu ja yang aku boleh katakan bila tengok kes setiap hari. Selama 7 bulan kita PKP, lockdown atau PPN Fasa 1 ni, kes tak menunjukkan penurunan. Bahkan makin naik. Ada la jugak turun tapi masih tinggi dan aku tak nampak lagi sinar.

Sejak raya puasa hari tu, mak ai, kes makin naik. Kesian dekat siapa yang betul-betul jaga SOP, tak balik kampung sebab risaukan orang tua kat kampung tu. 

Kalau nak ikut hati, 7 bulan ni kita 'berkurung' for nothing. Kita sebagai rakyat ni pun aku tengok masih ada jugak yang abaikan SOP. Bab kerajaan tu tolak tepi sebab, korang pun tahu kan. Tapi sebagai rakyat, kita frontliners sekarang. Ramai yang tanggung rindu kat kampung, tapi demi kebaikan semua orang, ramai yang berkorban. Tapi itu la, ada jugak yang degil. 

Mungkin dengan program vaksinasi sekarang ni, akan membantu la mengurangkan kes. Harapnya semua dapat kembali normal secepat mungkin. 

Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. setuju sangat. rasa entahlah. nothing to say. dah lali. penat pon ya. tapi nak buat macam mana kan? kita mampu berdoa dan berserah jela. semoga kita semua dihindarkan daripada wabak ini. amin

    BalasPadam

Tinggalkan komen anda di sini...

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)