Selesai Suntikan Pertama Vaksin Astrazeneca



Selesai Suntikan Pertama Vaksin Astrazeneca | Setelah berebut hari tu, akhirnya sampai jugak hari pemvaksinan aku. Lama oo nak menunggu. Nak pulak tengok ramai kawan-kawan kat social media dah terima vaksin dos 1 dan dos 2. Aku ni, alahaii lambat pulak rasa. Bukan apa, risau jugak kalau tiba-tiba terkena, postpone lagi vaksin. 

Tapi, rezeki aku dapat awal. Sepatutnya aku vaksin pada 26 Julai, tapi aku ada dapat call dari pusat vaksin untuk datang vaksin pada 22 Julai. 


Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar sepanjang proses nak vaksin tu. Ada jugak la aku rekod video untuk kenang-kenangan. Nasib baik ada keluar pengumuman sehari dua sebelum tu yang kata boleh rekod masa proses nak vaksin tu. 

Effect lepas vaksin? Ermm.. Takda apa sangat pun. Hari kedua tu jadi lemau sikit. Hari pertama cuma lenguh-lenguh kat tempat vaksin. Tu je la.


Sebenarnya benda ni bergantung pada antibodi masing-masing kan. Ada yang teruk ada yang tak. Tapi insya Allah semuanya akan okay.

So korang bila vaksin? 

Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. Doakan yg baik2 je kan.. semoga dipermudahkan urusan tuk vaksin 2nd dose nnt..

    BalasPadam

Tinggalkan komen anda di sini...

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)