WFH vs WIO



Bila covid19 ni, banyak company yang suruh work from home. Tapi ada setengah kena work in office sebab essential and susah nak buat kerja kalau work from home. 

Kalau macam aku, aku rasa aku prefer WIO sebab nak dapat feel kerja tu kat rumah agak payah. Haahaha... Walaupun ada kerja kena settle, tapi feel tu tak sama. Tapi apakan daya, kadang-kadang keadaan tu tak mengizinkan. 

Tapi kalau perlu, mungkin kena jugak work from home ni kadang-kadang kalau ada perkara lain yang peribadi nak kena settle. So, terpaksa la work from home.

Aku tak tau orang lain macam mana. Tapi kalau aku, memang prefer untuk pergi ke office untun selesaikan kerja sebab fokus ke kerja waktu office hour je melainkan ada yang urgent lepas tu. 

Catat Komen

0 Ulasan