Rajin Brisk Walk


Sebenarnya, takda la rajin sangat pun, tiba-tiba je hari ni mood datang nak brisk walk. Niat tu dah lama dah ada, cumanya asyik tertangguh. Tapi hari ni macam semangat je. Itu pun aku tak plan and dekat Puan Isteri pun aku tak bagitahu. Sebelum nak keluar pun, aku dok teragak-agak lagi. Malu pun ada, malas pun ada.

Tapi, buat muka tebal je la. Lagi pun sambil pakai earphone, kalau orang nak mengata pun, tak dengar. Kahkahkah... 


Mulanya ingat nak keluar dari taman perumahan aku ni, tapi macam jauh sangat, hari first kan. Nak ke Tasik Shah Alam atau Kota Kemuning, rasa macam lagi ramai kat situ, and aku rasa macam over je, so aku decide dalam kawasan perumahan aku je la. Senang... 

Dapat la satu round. Sebenarnya aku aim lama lagi, tapi masa tengah brisk walk tu, dapat call, lama jugak la menyembang. Alih-alih dekat pukul 7 dah. Habiskan je la. 

Harapnya bukan hangat-hangat taik ayam je la. Kalau tak dapat setiap hari, seminggu sekali pun okay la. Bukan nak kurus pun, saja keluarkan peluh.... 

Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. Yeah kalau tak jogging , jejalan pusing taman 2 3. Round pun dah ok kan . Janji keluar peluh

    BalasPadam

Tinggalkan komen anda di sini...

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)