Ramadan Dah Dekat, Peluang Jana Pendapatan Melalui Al-Hannan




Pejam celik-pejam celik, bulan puasa pun tak lama dah. Lebih kurang dua bulan lebih je lagi nak sambut puasa, lepas tu raya.  Lepas tu dengan keadaan sekarang ni, ramai pulak yang terkesan dengan pandemik ni, entah dapat raya kat kampung ke, kat perantauan lagi tahun ni. Bagi yang berkeluarga, mesti terfikir macam mana nak sambut puasa dan raya sebab fikirkan keadaan ekonomi yang tak stabil tu. Kerja pun nak kena buat dua tiga kerja untuk tampung kehidupan seharian, termasuklah aku kan. 

Baru ni, aku tengok ada satu peluang untuk dapat duit sampingan. Tapi tak berani lagi nak war-warkan kat mana-mana. Baik aku try dulu. Aku tengok dekat Al-Hannan Group Trading. Al-Hannan ni adalah sebuah syarikat pemborong kurma, pembekal kurma eksklusif, pembekal kurma Arab Saudi di Malaysia, Brunei, Thailand dan Singapura. 

So, sebelum aku share, baik aku try dulu kan kurma-kurma yang dorang ada. Bila bukak website, wow..banyak pilihan kurma yang dorang ada dan semuanya yang memang terkenal la. Kurma Safawi, Kurma Mariami, Rutob, Tangkai dan Medjoul. Menarik, tapi sekadar nama dan gambar je ke?? Of course la try dulu dan Alhamdulillah, aku berpuas hati. Sebab tu aku nak share dengan korang ni. Memang terasa berkualiti kurma-kurma yang dorang jual ni sebab semua kurma-kurma ni adalah PREMIUM tau. Sebab tu puas hati makan.

So, macam mana nak jana pendapatan melalui Al-Hannan ni? Dorang ni banyak cara sebenarnya untuk membantu kita jana pendapatan sampingan dan tambahan. Mana tahu kalau tiba-tiba nak buat full-time pulak kan. So, ni ada cara dia...

JUALAN RUNCIT

Ini kalau korang nak beli sikit-sikit pun boleh untuk makan kat rumah. Ataupun kalau korang collect order dari kawan-kawan dan keluarga. Boleh je generate income kat sini. 

JUALAN BORONG KARTON

Atau kalau korang baru mula nak berniaga, ataupun dah ada kedai, tapi nak tambah stok di kedai. Korang boleh beli secara karton dengan harga borong di Al-Hannan. Mesti harga borong lagi murah kan? So, dah boleh ada keuntungan sikit kat situ.

RAKAN NIAGA AL HANNAN (EJEN/STOKIS)-PRODUK

Ni yang paling menarik perhatian aku. Sebabnya, Al-Hannan ni dah ada nama, so tak susah untuk cari pelanggan. Tambah pulak kurma-kurma yang dorang ada, semuanya yang premium. Dan selalunya, setahu aku, marketing kebanyakkannya daripada HQ, but still, sebagai ejen atau stokis pun, kita kena buat marketing jugak kan??Kalau tak, macam mana orang ramai nak tahu yang kita ni ejen atau stokis?Betul tak?

Al Hannan ada dua pakej untuk ejen dan juga stokis dimana keuntungan hasil jualan tu antara 25 peratus hingga 30 peratus. Ada tiga jenis kurma iaitu Kurma Ajwa, Kurma Safawi dan Kurma Mariami. 

OEM - KURMA JENAMA SENDIRI

Dah alang-alang boleh dapat kurma premium dan berkualiti dengan harga murah, takkan nak guna jenama dorang kan? Kalau yang jenis business-minded, korang boleh buat jenama kurma sendiri dan pihak Al-Hannan ada sediakan perkhidmatan ni. 

Kalau aku, mungkin aku letak Kurma Firdaus? Menarik jugak kan??

Menarik tak cara nak generate income sampingan ni??Dengan keadaan ekonomi yang tak stabil ni, ramai orang yang diberhentikan kerja. Jadi, macam-macam cara boleh dibuat untuk bantu kita jana income sampingan. Sedikit sebanyak boleh la support mana yang patut. 

So, untuk maklumat lanjut, korang boleh ke laman web Al-Hannan. Mana tahu korang berminat kan?

AL HANNAN

WEBSITE : https://alhannanmarketing.com/

WHATSAPP : Al-Hannan

FB : Facebook Rasmi Al Hannan

IG : Instagram Rasmi Al Hannan

Catat Komen

10 Ulasan

  1. Suka mariami dan sentiasa ada stok di rumah. Kurma ni nampak menarik dari segi packaging . Boleh dijadikn as a gift jugak

    BalasPadam
  2. bagus ada peluang jana pendapatan sempena bulan puasa yang bakal tiba

    BalasPadam
  3. Wah bagusnya. Nak dekat puasa ni boleh buat duit tepi

    BalasPadam
  4. Harga dia pun okay jugak ye... Affordable...

    BalasPadam
  5. Paling kak nina suka kurma mariyami dan ajwa! Tak pernah putus stok kat rumah ni. Pasni nak try order ngan AlHanan pulak, harga lebih murah!

    BalasPadam
  6. Alamak trasa macm nk dekat dh Ramadhan.. biasa time tu lah kurma ckup femes. Ni nk standby awal2 lah.

    BalasPadam
  7. Sekrg orang makan kurma bila2 masa sahaja. boleh grab peluang ni..boleh jual ni

    BalasPadam
  8. Harga murah giler. Bagus jgk depa buat jual pakai jenama sendiri. Bantu usahawan baru.

    BalasPadam
  9. Kurma premium jenama Al Hannan ni memang sedap. Puas hati dengan kualiti dan rasa.

    BalasPadam
  10. Peluang nak jana pendapatan. Puasa nak dekat ni.

    BalasPadam

Tinggalkan komen anda di sini...

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)