PKPB Semula, semua stress!!!



Dari grup Whatsapp, FB sampai ke Twitter semuanya dok tak puas hati bila kita dikenakan PKPB semula. Berapa ramai yang risah dengan status kerja masing-masing bila ramai tak boleh ke tempat kerja seperti biasa, atau sekurang-kurangnya masa PKPP.

Kita semua dah ikut semua SOP yang dah ditetapkan. Even lepas dah diberi kebenaran untuk bercuti dalam Malaysia, boleh balik kampung, semuanya dah happy sebab dapat hidup macam sebelum adanya Covid ni. 

Tapi disebabkan, entah la.. Kalau ikut aku, perangai tamak, gila kuasa sesetengah orang, kita yang dibawah ni merana. Dah berapa ramai diberhentikan kerja, hilang sumber pendapatan. Kesian weh baca semua benda-benda camtu jat Facebook, Twitter. Yang diatas sana bersenang lenang. Rakyat yang merana.

Aku tahu, ada bantuan semua tu, tapi boleh ke menampung kehidupan sementara nak stabil. Serius aku rasa semua sakit hati. Disebabkan pentingkan diri, ramai yang merana. 

Pandai-pandai la menjawab kat sana nanti... 

Catat Komen

0 Ulasan