Jarang Makan Kat Luar Masa Lunch Hour



Dua tiga hari ni, jumlah kes positif memang naik gila-gila. Di luar jangkaan kita. Yes, selagi tak ada vaksin, selagi vaksin tu tak sampai kat Malaysia, kita kena hidup dengan dikelilingi risiko untuk dijangkiti Covid19 ni. Tapi sama-sama la kita doakan semuanya selamat dan dipermudahkan.

Tapi, dalam masa yang sama, SOP tetap kita kena patuh. Yang tak patuh tu, malas nak cakap apa. Kalau cakap lebih-lebih kang, rakyat marhaen pulak yang disalahkannya.

So, kalau macam aku sekarang ni, kat area office aku pun dah ada kes dah. Siap dapat message lagi supaya elakkan ke tempat-tempat berkaitan. Dekat sangat dengan office aku, seberang jalan je dengan satu lagi tempat. So, langkah yang aku ambik, aku tak makan kat luar dah masa lunch hour. Sama ada bawak bekal dari rumah, atau bungkus makan kat department aku je.

Tu je la cara aku buat masa ni. Elakkan tempat yang ramai orang atau padat. Untuk ke mall pun, seminggu dua ni memang aku cuba elak atau kalau pergi pun, aku aim kedai yang aku perlu je. Kalau tak, mungkin tak kot. Itu cara aku, kalau cara korang, aku tak pasti la...

Catat Komen

1 Ulasan

  1. samalah, cuti hujung minggu memerap saja kat rumah, lagi elok rasanya

    BalasPadam

Tinggalkan komen anda di sini...

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)