Janganlah PKP Balik


Dengan kes yang makin meninggi sejak dua tiga hari ni, semua dah risau. Puncanya, aku malas nak cakap dan korang boleh agak sendiri. Disebabkan kepentingan sekumpulan manusia, habis rakyat yang merana. 

Kalau tengok dekat social media, bermacam respon yang aku dapat, ada yang mengharapkan PKP dilaksanakan semula, ada yang harap PKP ni tak dilaksanakan. Well, ada baik buruk kalau PKP ni dilaksanakan atau tidak dilaksanakan. 

Kalau dilaksanakan, aku rasa ramai yang akan kehilangan punca rezeki, tak kira yang makan gaji atau kerja sendiri. Sakit weh.. Tambah nak cari kerja baru, berapa ramai yang terseksa. Sebelum ada Covid19 ni pun susah nak dapat kerja, tambah bila ada Covid19 ni. Lagi la susah. 

Apa yang aku harapkan, sama macam orang lain, harap semuanya kembali seperti sediakala. Disebabkan kepentingan sesetengah pihak, kita sebagai rakyat ni yang merana. 

Catat Komen

2 Ulasan

  1. katanya PKP hanya dibuat pada kawasan tertentu sahaja.hal ni membolehkan semua orang dapat bernafas lega jika dilakukan pada kawasan tertentu.kesian kami yang bekerja di hospital ni perlu bekerja keras lagi untuk membendung wabak covid19 ni.

    BalasPadam

Tinggalkan komen anda di sini...

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)