Jarang Sekali Berkereta ke Pejabat



Duduk atau bekerja kat area berdekatan KL ni, jangan la sesekali nak mengeluh kena menghadap jalan yang penuh sesak tu. Memang lumrah dah. Tak boleh nak buat apa sebab selagi bekerja kat tengah KL atau kawasan terdekat, itu la yang kena hadap walaupun naik motor. 

Ya, aku pun naik motor pergi kerja. 40 minit sehala aku merempit. Cumanya, aku selamat sikit sebab ada lorong motor. Cuma ada sesetengah highway la terpaksa mencilok tengah-tengah antara kereta. Itu pun tetap tak boleh laju. 

Aku nak drive ke pejabat. Rasanya dari aku dah berkahwin, aku ulang alik dari Shah Alam ke Damansara Perdana, baru dua atau tiga kali je aku drive. Itu pun sebab bawak order customer macam kek yang susah nak bawak dengan motor. 

Dua jam weh sementara nak sampai ofis. Selagi boleh elak untuk aku berkereta ke ofis, selagi tu aku elak... 

Catat Komen

1 Ulasan

Tinggalkan komen anda di sini...

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)