Perkhidmatan Penulis Upahan / Ghostwriter

Pernah dengar tentang Ghostwriter atau penulis upahan? Siapa mereka? Kenapa wujudnya golongan-golongan penulis upahan ni?

Untuk pengetahuan korang, ghostwriter ni adalah penulis yang menulis untuk korang, tapi namanya takkan diketahui kecuali antara penulis tu sendiri dan korang. Orang luar takkan tahu. Ghostwriter ni kiranya ada, tapi tiada. Dia buat kerja secara diam-diam. Menulis untuk korang, tapi yang dapat nama atau keuntungan adalah korang. 


Kenapa perlu guna khidmat ghostwriter?? Antara sebabnya

1. Ada FB page, blog, website untuk bisnes korang, tapi tak sempat nak update.

2. Ada point untuk menulis artikel, tapi cara susunan ayat kurang mahir. 

3. Penulisan tak konsisten. Ikut mood. 

Itu antara kenapa sebab anda perlukan khidmat penulis upahan. Jadi jangan risau, insya Allah semua tu boleh diaturkan dengan khidmat penulis upahan. 

Kalau korang ada FB page bisnes. Jangan hanya post tentang produk anda sahaja. Sesekali kena selitkan perkara-perkara santai untuk orang tertarik dengan page anda. Ayat pula jangan terlalu straight forward dan hard sell. 

Jadi, bila ada khidmat Ghostwriter ni, secara tak langsung, bermacam perkara yang korang boleh gunakan khidmat dorang.

Antaranya :

  • Menulis di website atau blog antara 300-500 patah perkataan
  • Menulis posting di Facebook dan Instagram
  • Menulis e-book
  • Copywriting
  • Menulis teks ucapan
  • Menulis siaran akhbar
  • Menukarkan audio ke teks
  • Proofreader
  • Menulis surat-surat rasmi
  • Dan banyak lagi
Macam mana nak dapatkan khidmat ghostwriter ni?? Jangan risau, korang boleh ke


Facebook : Ghostwriter
WhatsApp : http://Wasap.my/+60134809127/khidmatmenulis

Insya Allah, aku boleh bantu seadanya. Pengalaman sebagai bekas wartawan dan sekarang sebagai Eksekutif Perhubungan Awam selama lima tahun, aku boleh bantu dan faham apa yang korang inginkan. Kita bincang sampai jadi. 

Catat Komen

0 Ulasan