Dijemput Sebagai External Evaluator

Walaupun masih baru dalam industri, Alhamdulillah aku dapat jugak berkongsi ilmu yang aku dapat sepanjang hampir tiga tahun sebagai Public Relations Practitioner dengan pelajar-pelajar.

Mula-mula kawan aku yang bekerja sebagai pensyarah call tanya if aku berminat untuk menjadi external evaluator untuk assignment pelajar-pelajar PR dekat Portman College ni. Mulanya aku macam tak berani jugak sebab aku tak pernah nak menilai kerja-kerja student. Tapi aku setuju sebab mungkin aku boleh belajar something yang aku tak tahu.



Tapi disebabkan kes Covid19 yang makin serius, aku dimaklumkan yang presentation yang sepatutnya aku hadir dekat kolej tu, ditukar secara atas talian guna aplikasi Zoom. Aku tak tahu pun pasal apps ni, nasib Puan Isteri tolong ajar aku. Hehehe... 



Jadinya, lepas selesai dorang present dan sesi Q&A, aku diminta untuk berkongsi pengalaman aku sebagai PR Practitioner dengan students ni. Alhamdulillah, ilmu yang ada sedikit ni, boleh la berkongsi apa yang patut. 

Selesai semua hanya dalam satu jam. New experience and a good sharing session with the students. 

Catat Komen

1 Ulasan

Tinggalkan komen anda di sini...

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)