Life Is A Drama..

Logo KBBA

20 Januari 2020

Kenapa nak sambung Master?

Sabtu lepas, aku ke UiTM Shah Alam untuk interview Master. Well, tiga kali nak sambung belajar kat UiTM, 3 kali jugak aku kena attend interview to be part of Masscomm family. Yang first gagal, yang kedua berjaya dan yang ketiga?? Tunggu tengok je la kan nanti macam mana.



Bila ada kawan-kawan rapat yang tahu aku nak sambung Master, ada jugak yang dok tanya, kenapa aku nak sambung Master. Tak cukup ke dengan degree yang ada? Tak penat ke study?Hermm... I dont have an answer for that. It just for my own satisfaction la kot..Maybe la.

But one of the question that been asked last Saturday, kenapa aku nak sambung Master, jawapan yang aku bagi, I want something good for my future. Environment, economic and everything need to be better for my own future. For my family. Thats it.

Betul, rezeki kita tak boleh nak jangka. Semua tu rahsia Allah. Tapi sebagai manusia, kita kena merancang dan berusaha untuk masa depan kita sendiri kan?? Kita rancang dan kita buat apa yang kita rasa terbaik untuk diri kita. Selebihnya biarlah kita serahkan pada Allah SWT.

Tiada ulasan: