Pertama Kali Guna Sabun Tanah Liat

Sabun tanah liat?? Kalau dengar macam pelik ja. Takkan la tanah liat boleh dibuat sabun kan. Kalau tak silap aku, masa aku budak-budak dulu, ada jugak terkenal dengan satu brand sabun tanah liat ni. Tapi mungkin dah tak ada di pasaran. Plus masa budak-budak dulu, bukan ambil peduli pun pasal sabun-sabun ni.



Tapi baru ni, aku ada tengok Ben Ashaari ada guna sabun tanah liat dari Azyma Care, clay body wash. And aku pun nak try sebab ada khasiat-khasiat dan kelebihan selepas guna Clay Body Wash dari Azyma Care ni. Bila sabun pun sampai, aku pun terus pakai.



One thing yang aku perasan dan dari pemerhatian aku. Paling jelas Clay Body Wash ni dapat menghilangkan bau badan. Dari testimoni dan aku sendiri pun, memang menghilangkan bau badan yang tak best tu.

Macam aku sendiri, aku ada masalah bau badan yang tak berapa nak serius la. Sebabnya bila berpeluh teruk dan pakai pulak baju jenis kain jersi tu, memang teruk gila bau badan aku sampaikan aku rasa segan nak dekat dengan orang (please take note yang aku pakai deodorant okay). Tapi lepas pakai Clay Body Wash ni, masalah tu hilang. Alhamdulillah.



Macam mana aku tahu? Aku pakai Clay Body Wash dari Azyma Care ni tiga empat hari sebelum aku bercuti ke Acheh and aku tak bawak pun Azyma Care ni. Tapi sepanjang kat sana, memang tak ada langsung masalah bau badan walaupun banyak berjalan dan berpeluh.Masalah gatal-gatal di bahagian kaki aku pun dah tak ada lepas guna Azyma Care ni.



Okay, aku tak nak cerita banyak, Clay Body Wash dari Azyma Care ni diperbuat daripada Kaolin Clay, Chamomile, Cucumber, Lavender Oil, Aloe Vera dan Body Odor remover. Semuanya adalah daripada bahan-bahan semulajadi. Dan yang paling penting, korang jangan risau, produk dari Azyma Care ni mendapat sijil pengiktirafan daripada Kementerian Kesihatan dan juga Sijil Halal.

So, untuk sebarang maklumat lanjut, korang boleh ke laman web https://www.azymacare.com/ . Aku dah cuba, korang bila lagi??

Catat Komen

0 Ulasan