Life Is A Drama..

Logo KBBA

13 September 2019

Jerebu 2019 : Jaga Diri, Jaga Kesihatan



Musim jerebu datang lagi. Setiap tahun, Malaysia antara negara yang teruk dilanda jerebu. Negara jiran pun turut terkena tempias hasil pembakaran di Indonesia. Nak menuding jari pun, benda yang sama masih berlaku. Buat la macam mana pun, still berlaku. 

Macam hari ni masa balik kerja, aku rasa macam paling teruk dari dua tiga hari lepas. Pagi tadi pun masa on the way ke office pun aku dah nampak teruk tu.

Just a simple reminder, please take care of yourself and your family. Pakai topeng, banyakkan minum air dan kurangkan aktiviti luar. At least kita dah berusaha kan untuk jaga diri masing-masing. Nak nasihatkan lebih-lebih, aku pun tak pakar sangat.

Cuma harapnya, ada penyelesaian untuk perkara ni. Kalau tak dapat selesai semuanya, mungkin dapat kurangkan kesan pembakaran di sana. 

Take care guys. 

Tiada ulasan: