Life Is A Drama..

Logo KBBA

21 Julai 2019

My Bestfriend Finally Got Married

10 years of friendship, finally my bestfriend got married with her beloved one. Oh, before that, my bestfriend is a girl. Hahahaha... Well, we knew each other since diploma dekat UiTM Penang. We were classmate. Walaupun masa degree kami terpisah sebab dia still sambung course yang sama and aku masuk ke Masscomm, still kami contact each others and siap ada group. Dalam group tu, ada lagi 3 orang yang memang kami kamcing. Kiyah, Ceqwa, Nadia and Sha. So, we called our group, KFCNS. Even i'm the only guy dalam group tu, takda masalah pun sebenarnya. 


Masa hari nikah, memang aku and Nadia tak dapat pergi disebabkan masalah cuti. So, untuk kami joined juga majlis nikah tu, kami mintak Ceqwa buat video call. Mulanya memang duk buat video call, tapi sebabkan aku dengan nadia dok bercakap, so bising. Then sambung kat FB live. Alhamdulillah, sekali lafaz, Kiyah dah jadi isteri Syakir. 




Untuk majlis kahwin, mulanya aku nak surprisekan Kiyah, aku cakap tak dapat ke majlis dia. Tapi kesian pulak, so aku terpaksa la cakap yang aku ke majlis dia pada hari kenduri. Aku dan Puan Isteri naik flight pukul 11 pagi and sampai dalam pukul 12. Terus cari Grab ke dewan. Ngam sampai pun pengantin pun sampai. Lepak lama jugak la kami kat dewan tu sampai dekat pukul 4. Then terus ke airport. Sebab flight pukul 6.


Well, to Kiyah and Syakir. I'm really happy for both of you. Kiyah, finally you met someone who really love you so much and I have confidence that Syakir will take a good care of you. Be a good wife okay?? Whatever it is, you still my bestfriend forever and after. 



Tiada ulasan: