Life Is A Drama..

Logo KBBA

05 Mac 2019

Bahaya Orang Lidah Bercabang

Bagi aku, kau jumpa ular dan orang yang lidah bercabang, pukul sampai mati dulu orang yang lidah bercabang tu. Sebabnya, orang yang macam ni la yang akan menyebabkan macam-macam masalah nanti.

Aku cukup anti dengan orang yang macam ni. Depan kita bukan main lagi bila bercakap. Lembut gigi dari lidah sebab nak orang percaya setiap kata-kata dia. Tai di belakang kita, kutuk kita bukan main lagi sampai lagi kutuk. Kutuk tu takpe lagi la, siap tambah lagi bahan untuk lagakan kita dengan orang lain.


Kalau kau betul-betul tak suka seseorang tu, cukul kau simpan untuk diri kau sendiri ja. Tak perlu nak jadi lalang and paksa semua orang benci orang yang kau tak suka. Aku tak faham kenapa ada orang yang macam ni. Kalau betul ada yang kau tak puas hati, just face to face or just keep it for yourself. Thats it.


By the way, orang yang lidah bercabang ni, dari 10 dia cakap, 12 jangan percaya. Kau layankan je orang macam ni untuk dia puas hati. Jangan sekali-kali kau pun ikut jadi lidah bercabang macam dia. 

Tiada ulasan: