Life Is A Drama..

Logo KBBA

11 Oktober 2018

Berbaloi Betul Pakej Bersalin Di Rampai Puteri Medical Centre

Sapa yang tak nak ada anak kan?? Tambah lagi kalau yang dah berkahwin, mesti teringin nak ada anak sendiri. Macam korang tahu, aku ni baru ja melangsungkan perkahwinan, dan insya-Allah kalau ada rezeki, akan punya zuriat sendiri jugak nanti. 

Tapi bila dok survey harga bersalin dekat hospital swasta terutamanya, telan liur jugak. Hospital government pun ada, jimat banyak, tapi sesekali apa salahnya kan. Tambah lagi kalau anak sulung nanti. Hehehehe...

Tapi terfikir jugak aku, selalunya kalau kat hospital swasta, kalau bersalin normal harga lain, caesar kena tambah duit lagi, ubat tambahan kena tambah duit lagi, overstay kena tambah lagi, dah jadi berapa ribu dah kan?? Tepuk dahi jugak kalau macam tu.

Lepas tu kan, aku ada dapat info yang Rampai Puteri Medical Centre ada tawarkan pakej bersalin yang murah dan menarik gila. Memang jimat la kalau bawa isteri bersalin dekat sini sebab kalau korang ambil Serenity Package dekat sini, memang tak ada caj tambahan lain.

Senang kata :

1. Kalau isteri kena emergency caesarean, TAK ADA CAJ TAMBAHAN
2. Isteri perlukan ubat tambahan, TAK ADA CAJ TAMBAHAN
3. Isteri kena stay lama lagi di hospital, TAK ADA CAJ TAMBAHAN

Untuk pengetahun korang, Serenity Package yang ditawarkan di Rampai Puteri Medical Centre ni ada tiga pakej harga :

1. Serenity Suite -RM4,200
2. Serenity Single Room - RM3,800
3. Serenity Open Ward - RM3,200

Kalau korang nak ambil package ni, ada syarat dan terma serta kelayakan seperti yang dah tertulis macam bawah ni :



Menarik kan? Bagi aku dah menarik dah dan masih mampu untuk dibayar. Masih tak faham? Korang boleh telefon terus ke 03-4131 2039 atau ke Facebook Page Rampai Puteri Medical Centre.

9 ulasan:

Tati Mansur berkata...

Harga serenity package tu memang berbaloi sangat. Walaupun orang kata bersalin kat mana pun sakitnya tetap sama.. Tapi percayalah, pegalaman bersalin kat hospital swasta memang berbeza..

YB Shehan berkata...

mmg bbaloi lah.. so tak risau kos tambahan dah..

yanie yusuf berkata...

wahh bestnya.. Yanie hari tu buat scan detail kat sini..serius detail dia scan kan.. cuma tak sempat nak bersalin dekat sini.. baby laju nak keluar..alhamdulillah

Nadia Johari berkata...

teringin juga nak bersalin dekat swasta..kot anak seetrusnya boleh bersalin dekat sini..hehehe

qaseh dalia berkata...

Wow tahniahh

ai berkata...

Fir dah buat persediaan awal ni.

mas saari berkata...

Memang berbaloi, murah tu!

Cerita Huda berkata...

Semoga murah rezeki Fir dan isteri tak lama lagi, boleh la bersalin anak sulung kat Rampai Puteri ni, berbaloi pakej bersalin kat sini

Julia Johari berkata...

Best tak ada hidden charge...alhamdulilah