Life Is A Drama..

Logo KBBA

10 Julai 2018

Hilang Kempunan Pulut Durian

Seingat aku la,  tahun lepas memang aku tak makan langsung pulut durian.  Cuma makan durian ja. Itu pun sebab bos aku belanja dan masa celebrate birthday bos aku. Walaupun makan banyak ulas,  tapi kepuasan tu tak ada sebab tak ada pulut dan santan. 


Tapi tahun nk Alhamdulillah dapat jugak merasa pulut durian sebelum balik ke KL lepas event di Bukit Merah.  Itu pun sebab singgah rumah budak office aku. Family dia buat pulut durian sebab malam sebelum tu, cari durian sampai ke Taiping tapi tak makan sebab harga mahal.  Hheheh... 


Tiga kali nertambah woiii.. Memang tak hingat aku makan walaupun kat rumah orang.  Punya seronok makan sampai terlupa nak ambil gambar.  Dan semalam, bos aku belanja durian dekat SS2.  Musang king lagi,  lepas tu apa lagi satu entah durian tu.  Jenis aku,  aku makan ja semua jenis durian tanpa kira jenis asalkan sedap.  Tapi aku lebib suka durian kampung.  Lagi sedap bau dan rasa. 


Kalau kat kampung,  memang selalu aku suruh abah beli durian.  Makan dengan pulut letak santan dan tabur gula sikit.  Mentua lalu belakang pun tak sedar wehh. Atau pun,  buat bubur durian,  then letak roti or pulut.  Memang bertambah weh... Hermm... Bubur durian pun lama tak makan.... 

Tiada ulasan: