Life Is A Drama..

Logo KBBA

03 Mei 2018

Filem Truth Or Dare? Mana Satu Korang Pilih?


Pernah main game ni? Tipu la kalau korang tak pernah main walaupun sekali.  Tambah lagi kalau umur baya-baya aku.  Kalau budak-budak sekarang,  aku tak sure dorang main ke tak game ni. 

Tapi macam mana kalau permainan tu berlaku dalam kehidupan seharian kita dan kalau kita menipu,  atau tak lakukan cabaran tu,  kita akan mati? Mesti menakutkan kan? Macam tu la kalau korang tengok filem terbaru yang baru je keluar hari ni.  

Malam tadi,  aku,  Jean, Ayue dan Nan ke TGV 1Utama untuk ke premier screening filem ni.  Macam biasa,  sebelum aku ke tayangan perdana mana-mana filem,  aku akan tengok trailer dulu.  Dan ni sebuah filem thriller horror.  Aku tak minat sangat filem-filem macam ni,  tapi disebabkan aku nak rehat kejap dari mengGrab,  jadi aku pun joined je la dorang tengok filem ni. 


Lakonan 10/10. Permulaan 10/10. Klimaks 10/10. Ending aku bagi 8/10. Thriller and horror aku bafi 10/10 sebab aku bukannya peminat filem macam ni,  tapi disebabkan aku ada tutup mata aku few parts,  so aku consider filem ni berjaya menakutkan akj.  Keseluruhan filem aku bagi 9/10 sebab ending dia.  Hahahaah... Walaupun ending dia macam logik,  tapi tetap tak puas hati.  Mungkin ada sambungan,  i dont know.  Tapi kalau tak ada sambungan pun masih logik. 

Jalan cerita korang tak boleh nak agak what will happen next sebab korang akan tertanya-tanya setiap kali dorang jawab sama ada dorang nak jujur atau sahut cabaran.  Ending dia pun woww sangat walaupun  ........... 

Sinopsis :


Olivia, Lucas and a group of their college friends travel to Mexico for one last getaway before graduation. While there, a stranger convinces one of the students to play a seemingly harmless game of truth or dare with the others. Once the game starts, it awakens something evil -- a demon which forces the friends to share dark secrets and confront their deepest fears. The rules are simple but wicked -- tell the truth or die, do the dare or die, and if you stop playing, you die.

Tiada ulasan: