Life Is A Drama..

Logo KBBA

16 April 2018

Santapan Buka Puasa Di Seri Pacific Hotel


Dah dua tahun berturut-turut aku dan geng KBBA9 dijemput ke Seri Pacific Hotel,  Kuala Lumpur untuk merasai makanan-makanan yang disajikan untuk berbuka puasa. Dan seperti tahun lepas,  makanan yang disajikan cukup kena dengan citarasa aku. 


Untuk tahun ni,  Seri Pacific Hotel menggunakan tema Santapan Buka Puasa.  Yang pasti,  pilihan makanan yang ada dekat sini memang tak mengecewakan.  Pilihan pun banyak gila dekat sini termasuk makanan ala kampung dan juga makanan barat.  Pencuci mulut pun banyak jugak pilihan.  Jadi korang boleh makan dengan sepuasnya dekat sini masa berbuka nanti.  Mungkin Seri Pacific Hotel ni boleh jadi salah satu lokasi untuk korang berbuka puasa nanti.  Iya lah,  sekali-sekali bawak pasangan buka puasa dekat luar tak salah kan? Takkan tiap-tiap hari nak berbuka puasa dekat rumah. 


Nak datang ke sini pun senang,  korang boleh drive sendiri ke sini sebab parking pun senang.  Korang boleh parking di area PWTC,  hotel atau pun dekat Sunway Putra Mall.  Malas drive atau guna Grab sebab jalan jammed? Lagi senang kalau korang guna public transport sebab Seri Pacific ni dekat dengan LRT dengan Komuter. Jalan kaki sikit je dah sampai. 


Yang menarik perhatian aku masa pergi makan baru ni,  ada sup gearbox,  sup ekor dan shellout  Hehehe.. Buat masa ni aku tak pernah jumpa lagi hotel yang sajikan sup gearbox, sup ekor dan shellout masa berbuka puasa.  


Makanan lain yang ditawarkan kalau korang buka puasa dekat sini,  ada nasi kandar,  ulam-ulaman,  kerabu, kambing bakar,  kacang pool,  cendol durian,  aneka jenis bubur,  shellout,  rojak buah.. Arhhhh.. Banyak lagi la.  Tak tahu aku nak tulis apa.  Yang penting sedap  dan kena dengan selera aku.  


Harga? Jangan risau. Masih berbaloi dengan makanan yang korang akan makan nanti. 


Early Bird Promotion : RM90 nett

Tarikh : 17 Mei - 14 June

RM 120 nett (Dewasa) 

RM60 nett (Kanak-kanak) 


1 ulasan:

Nina Mirza berkata...

Setuju... Zende Seri Pacific Hotel KL tak pernah mengecawakan. Semua sedap!
Paling suka Kuey Teow goreng dia. Mmm...... Tak cukup sepinggan. Hahaa