Life Is A Drama..

Logo KBBA

14 Februari 2018

Kecewa Di Escape Theme Park, Penang



Baru ni aku ke Penang untuk bercuti dengan kawan-kawan sepejabat aku termasuk dengan bos. Tak lama mana pun,  cuma tiga hari dua malam ja dan kami bermalam di Hard Rock Hotel,  Penang.  Nanti aku cerita lain pasal Hard Rock Hotel ni.  

Walaupun aku pernah belajar di Penang selama dua tahun setengah dan tinggal berhampiran Penang,  tapi ni kali pertama aku sampai di Batu Feringghi.  Sebelum ni cuma pergi kat area Georgetown ja. 

Salah satu aktiviti kitorang dekat Penang,  kitorang ke Escape Theme Park di Teluk Bahang.  Memang dah ramai kawan-kawan aku dah sampai dekat sini,  cuma aku ja yang baru sampai.


Harga tiket korang boleh tengok dekat website Escape sebab harganya tak sama kalau korang beli awal dan walk in.  Dan untuk pengetahuan,  harga dah termasuk dengan tiket water theme park yang baru ja dibuka empat bulan lepas. 

Mula-mula kami masuk ke Escape Adventure Park yang mana boleh main semua aktiviti yang mencabar macam Flying Fox,  Kite Flyer,  Monkey Swing dan macam-macam lagi.  Dan kat sini yang buatkan aku kecewa gila-gila.  

Kecewa bukan sebab apa,  sebab aku tak dapat main 1 game apa pun.  Puncanya sebab muatan terlebih.  Huaaaa... Kalau tak,  mesti best sebab dapat main banyak game.  So,  aku temankan je la yang lain-lain main.  Jadi tukang jaga beg dengan sorang lagi kawan aku.  Tapi ada la jugak satu game tu aku dapat main. Game tu pun yang mudah je.  Masuk dalam gua dan cari jalan keluar.  Sebab main tu la,  aku jadi sakit urat.  Hahahaha...


Tapi kekecewaan aku terubat jugak bila ke water theme park dia walaupun terpaksa beli baju yang dibenarkan untuk mandi dalam water theme park tu.  Dapat la main dua tiga game dan memang best gila la.  Selama ni dok jeles tengok member-member lain duk main macam-macam game dekat water theme park,  so kali ni aku pulak yang merasa.  Nasib baik tak ada syarat berat badan untuk main.  Kalau tak,  lagi aku kecewa. 

Tapi bila dengar cerita kawan-kawan lain yang dapat main banyak game dekat Adventure park tu,  aku rasa cemburu dengan dorang.  Bila la aku dapat main semua tu kan.  Nak kena tunggu kurus sikit la baru dapat main.  So,  aku kena pergi sekali lagi bila dah kurus nanti. Kalau kurus la.



Dari cerita kawan-kawan aku,  memang dorang berpuas hati la.  Even ada yang takut tinggi,  tapi dorang berjaya atasi bila main semua game dalam adventure park tu.  Dorang siap nak repeat lagi kot nanti.  So,  aku akan make sure aku kurus sikit nanti untuk main sekali dengan dorang. 


Apa pun,  Escape Theme Park memang terbaik walaupun aku kecewa tak dapat main dekat situ kecuali water theme park..

5 ulasan:

Izyan Balqis berkata...

Target krus lepas ni firr...yukenduit!

PERMATABIRU berkata...

kuruss banyak la lepas nie boleh repeat kawkaww hehe

Hans berkata...

muatan lebih? berapa berat maksimum dia? den pun muatan lebih juga nih..baru rancang nak gi situ..hehe

Firzz Radzi berkata...

Jangan lebih dr 100kg...hahaahab

Noriza Abdul Rahman berkata...

Oh, kalau miatan terlebih tak boleh main yer? Memang rugi sangat tu