26 Januari 2018

Rock'N Bowls Di Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur



Baru ni,  aku dan beberapa blogger dari KBBA9 dijemput untuk ke Hard Rock Cafe,  Kuala Lumpur untuk merasai menu baru yang ditawarkan dekat kafe ni.  

Bersempena dengan tahun 2018, Hard Rock Cafe menawarkan tiga menu baru bermula 10 Januari lepas.  Menu apa tu? Menarik ke? Haaa,  Hard Rock Cafe menawarkan menu Rock'N Bowl which is makanan yang bergoreng biasa tetapi dibawa ke satu tahap yang lebih tinggi.


Antara menu yang disajikan dekat kami pada malam tu :


Southwest  Meatball Bowl
Brown rice bowl cooked with a blebd if Cajun and Southwest seasoning,  topped with hot mearballs, honey sriracha glaze,  chili lime crema,  grared cotija cheese and crispy,  seasoned tortilla straws. 


BBQ Shrimp Noodle Bowl
Rice noodle boel served with grilled shrimo in an Asian BBQ sauce mixed with shredded napa cabbage,  sesame soy glaze, slice green onions,  white sesame seeds,  freshly squeezed juice and fried won tons. 


Chili Lime Chicken Bowl
Brown rice bowl topped with grikled chili pepper lime chicken,  Cajun seasoning,  diced avocado,  black beans,  roasted corn,  grated cotija cheese,  chili lime crema,  chopped cilantro and nachi seasoned tortilla straws. 

Aku nak translate ke Bahasa Melayu,  takut lain bunyinya  so itu la explaination bagi ketiga-tiga makanan baru di Hard Rock Cafe tu.  Ok,  aku rasa ketiga-tiga makanan ni dan bagi aku,  sedap dan tak mengecewakan.  Kiranya bagi satu menu biasa, tapi dah ditambahbaik,  so boleh diterima tekak.


Tapi antara ketiga-tiga menu tu,  pilihan aku adalah Southwest Meatball Bowl.  Sebab meatball adalah favorite aku,  so meatball dia memang sedap ditambah dengan nasi goreng yang bagi aku secukup rasa.  Ada pedas,  manis,  masin dan semuanya memang perfect la bagi aku.  

Tapi,  sebelum menu utama sampai,  kami dihidangkan dengan appetizer dulu.  Hehehehe... Tengok appetizer pun dah terliur weh.  Memang win la...



Kalau korang nak rasa menu baru ni,  korang kena cepat tau.. Sebab tiga menu istimewa Hard Rock Cafe ni hanya ditawarkan pada masa terhad ja.  Menu ni disajikan bermula 10 Januari lepas dan akan berakhir pada 13 Mac nanti.  Jangan lupa tau... Kalau nak tahu maklumat lanjut,  korang boleh ke website Hard Rock Cafe untuk sebarang maklumat tambahan.

3 ulasan:

  1. Tengok menu lapar terus..menarik gak HRC ni ya..untungla Fir dpt merasa..hehehe

    BalasPadam
  2. Wahhh pilihan menu dia nampak unik dan menyelerakan.

    BalasPadam
  3. Starter appetizers dia memang menggoda sungguh kannn?
    Kalau kak nina suka bihun goreng dia yang ada udang panggang kat atasnya. Wallaaaa

    BalasPadam