Pengalaman Itu Penting

Setiap kali pergi interview, bab pengalaman tu selalu ditanya. Dalam enam interview yang aku pergi, semuanya tanya tentang pengalaman. Walaupun ada antaranya bukan secara direct ditanya, tapi semuanya memerlukan jawapan dari pengalaman sendiri.

Kadang-kadang tu, pengalaman yang kita anggap tak penting tu, itu la yang berguna pada kita untuk dikongsi dengan yang lain. Mungkin tanpa kita sedar, kita dah berkongsi pengalaman kita dengan orang yang memerlukan. Jadi secara tak langsung, kita dah dapat membantu orang lain dengan pengalaman kita.


Dengan pengalaman kita tu, bukannya jadi kunci untuk kita berlagak dengan orang lain, tapi untuk kita manfaatkan secara bersama. Bagi orang lain, mungkin ada yang menganggap pengalaman kita tu tak seberapa memandangkan kita cuma setahun jagung dalam industri, masih hijau lagi. Tapi dengan sedikit sebanyak pengalaman tu, itu la yang membantu untuk kita survive di satu-satu tempat.

Alhamdulillah...buat masa sekarang ni, aku rasa pengalaman aku sepanjang belajar dan bekerja, aku rasa dapat membantu aku dan orang-orang sekeliling. Insya Allah akan berterusan...

Catat Ulasan

0 Ulasan