07 September 2017

Family Day Keluarga Mat Radzi-Sharifah



Sebenarnya kan, dah lama keluarga aku tak pergi bercuti dalam satu keluarga yang penuh. Setiap kali pergi bercuti, mesti ada yang tak dapat joined sebab ada komitmen lain. Kalau masa kecik-kecik dulu memang selalu la mak abah bawak pergi bercuti satu family, tapi bila semua dah besar, tak lengkap satu family.

Tapi masa Hari Raya Haji baru ni, kami adik beradik berjaya jugak berkumpul satu family besar pergi bercuti. Tak jauh pun, cuma ke Teluk Batik dan tidur sana satu malam. Kalau dulu mak abah yang bawak kami enam beradik pergi bercuti, sekarang ni kami enam beradik dengan lima menantu serta 10 cucu pulak bawak mak abah pergi bercuti.

Abang aku plan pun tak lama. Dalam sebulan sebelum raya haji, baru plan dan cari chalet semua. Dan nasib baik, semuanya ada masa tu. Jadi memang dapaat berkumpul la untuk bercuti. Sebelum ni pun kalau semua dapat berkumpul pun, kami setakat buat BBQ ja dekat rumah abah. So, kali ni ada la kelainan sikit.



Aktiviti pun kami tak rancang sangat. Lebih pada sukaneka dan seronok-seronok ja. Setakat nak habiskan masa dekat chalet tu dan buat BBQ tepi pantai. Kebetulan, memang chalet tu tepi laut, so memang seronok la masa makan tu.











Kami buat game pun yang sekadar untuk seronok-seronok macam baling selipar, boling kelapa, isi air dalam botol, lari sambil kepit bola, tanam-tanam orang and saling tukar-tukar hadiah.

Insya Allah, tahun depan nak buat lagi kalau masih ada kesempatan. Cuma tempat masih tak confirm lagi...hehe.... Dan mungkin jugak tahun depan ada enam anak,  enam menantu kan... Eih... 

1 ulasan:

  1. Game seronok2 macam tu yang seronok tu.
    Cam family day Kaklong acara paling dinantikan ialah balik telur.
    Siap practice lagi. Haha

    BalasPadam