02 September 2017

Baru Rasa Balik Kampung Untuk Raya

Sebelum ni, aku balik kampung pun tak terasa sangat. Sebab masa dekat Ipoh, boleh kata setiap minggu aku balik kampung atau paling tidak pun, dua minggu sekali. Tapi sejak empat bulan aku menetap di Damansara, nak balik kampung pun susah sebab jauh.

Tapi Rabu lepas, masa aku nak balik untuk raya haji, baru la rasa semangat balik kampung untuk raya. Sebabnya, jalan jammed dan aku sampai rumah pukul 5 pagi selepas 8 jam perjalanan. Itu pun sebabnya aku lajak ke Bukit Mertajam untuk hantar kawan aku.

Sampai rumah, tidur tiga jam, kemudian terus ke market untuk beli barang raya. Beli barang basah sikit. Ramai gila orang. Dengan mengantuk, panas lagi dalam market tu, demam pulak...memang ngam la kan...tapi takpa, bila lagi kan nak merasa.





Lepas balik dari market, lunch lepas tu aku terus tidur sampai petang. Sakit kepala ooo sebab tak cukup tidur. Dengan ubat demam tak ada. Bertahan ja la... Malam tu, keluar melepak pulak dengan geng-geng sekolah sampai pukul 12 lebih. Bertambah demam dengan sakit kepala aku...



Sekarang ni dah boleh cover dah rasa mengantuk aku sebab lepas sembahyang raya, aku sambung tidur. Hohoho...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan