18 Jun 2017

Kelapa Parut Dan Biskut Kering

Facebook

Tengah syok aku scroll Facebook, terjumpa satu gambar yang kawan aku kongsikan dari page Facebook apa ntah. Aku tak ingat. Ada sekeping gambar yang mengingatkan aku kat kampung. Biskut kering digaul dengan kelapa parut. Nyummy...

Sambil taip ni pun, aku dah terbayang kesedapnya tu. Dengan crunchy-crunchy biskut kering lepas tu rasa kelapa parut yang manis masin berlemak...peerghhh...sedap gila... Ada pulak kopi oo... Feel dia sama macam makan ubi kayu rebus dengan kelapa parut. Fuhh heaven betul...

Lepas tengok gambar ni, aku teringat la makanan yang selalu dicari bila petang-petang. Kalau mak aku tak buat, mesti pergi beli. Minum petang kat kampung ni bukannya benda wajib, cuma bila teringin ja baru buat. Hahaha... Contohnya keledek goreng, cempedak goreng, biskut lutut,. Hahaha..semuanya yang mudah-mudah...

2 ulasan:

  1. Sedapnyaaaaa.. dok terbayang rangupnya biskut ditambah ngan masin manis nyoq.

    BalasPadam
  2. Wahhh resepi baharu..
    Baru first time tahu resepi ni.. :-)

    BalasPadam