26 Mei 2017

Puasa Jangan Tak Puasa


Puasa datang lagi!!!! Alhamdulillah dah setahun, akhirnya dapat juga berjumpa dengan bulan Ramadhan tahun ni. Alhamdulillah masih diberi kesempatan oleh Yang Maha Esa untuk merasai sekali lagi bulan Ramadhan ni. 

Kalau dua tahun sebelum ni, aku berpuasa dekat Ipoh dan selalu ada majlis berbuka, disebabkan aku seorang wartawan, tapi tahun ni, aku berpuasa dekat Damansara pulak. Iyalah, dah bertukar tempat kerja, jadi berpuasa la lagi sekali jauh dari mak abah. Tapi nasib baiklah budak rumah aku pun jenis sporting dan rajin memasak, jadi mungkin tahun ni kalau ke bazar Ramadhan pun cuma beli kuih-kuih dan air je la kot. Makanan pun tengok la macam mana. Hahahaha...silap-silap masak sahur je.

Sekarang ni, aku nak kena survey bazar Ramadhan yang ada dekat area Damansara ni. Buat masa ni yang aku tahu cuma ada dekat Kampung Penchala. Tempat lain aku tak pasti kat mana. Adoiyaiii...kena cari slow-slow ni bazar Ramadhan lain. Takkan 30 hari puasa, 30 hari jugak aku nak ke bazar Penchala kan?hahaha...

Ok la...selamat berpuasa ya semua, jangan ponteng puasa pulak. Selamat menunaikan Rukun Islam yang ketiga. Selamat berterawikh jugak...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan