07 Mac 2017

Mudahnya Dengan Traveloka Sale-Abration


Bila musim cuti sekolah atau cuti umum yang panjang, mesti semuanya kelam-kabut nak cari tempat bercuti. Betul tak? Sama la macam aku ni, kadang-kadang dua tiga minggu lagi nak cuti umum, baru aku sibuk nak mencari tempat untuk bercuti. Kalau banyak bajet aku, maka jauh sikit la aku nak bercuti, tapi kalau bajet aku kurang, maka yang dekat-dekat la jadi pilihan aku.

Tapi macam mana nak mencari pakej-pakej yang murah atau tak ada 'hidden charge'? Selalunya, bila kita survey secara online ni, ada sesetengahnya memang nampak murah, tapi bila kita dah confirm nak beli, rupa-rupanya ada caj tersembunyi. Daripada harga murah yang kita jangka mula-mula, terus jadi mahal. Kan dah lari bajet?

Jadi, bila Traveloka memperkenalkan kempen 'Sale-Abration' hari ini, aku rasa macam nak mencuba pulak. Tambahan pulak, aku dengar dari pengalaman kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat Traveloka ni, dorang akui yang tidak ada caj tersembunyi. Bajet pun tak lari ke mana. 

'Sale-Abration' ni apa? Meh sini aku nak cerita sikit.

Sale-Abration ni adalah yang ditawarkan oleh Traveloka kepada mereka yang suka melancong atau mengembara yang menawarkan harga tiket kapal terbang dan hotel meliputi pelbagai jenis perkhidmatan dan penginapan sama ada untuk destinasi domestik (dalam negara) atau antarabangsa. Jadi korang boleh refer dekat satu website saja untuk cari apa yang korang perlukan kalau korang nak melancong. Tak perlu pergi dua tiga website untuk book hotel dan tiket kapal terbang.

Apa yang menarik perhatian aku lagi, Traveloka Sale-Abration ni menyediakan untuk semua jenis pelancong. Tak kira la korang melancong seorang ke, bawa keluarga ke, berkumpulan macam rombongan pelajar ke atau sekadar nak berhibur dengan kawan-kawan korang. Kiranya mesra pelanggan la. Sebab semua golongan pelancong boleh gunakan khidmat Traveloka Sale-Abration ni.

Kalau korang nak melancong dalam dan luar negara, mesti korang akan survey dulu kan airlines mana yang menawarkan tiket paling murah. Betul tak? Iya la, kalau tiket mahal, kurang pulak duit shopping korang. Jadi kalau dapat tiket murah, makna lainnya, duit shopping korang pun akan bertambah, jadi boleh shopping dengan sepuas-puasnya.

Dengan Traveloka Sale-Abration ni, korang boleh bandingkan harga tiket kapal terbang dari pelbagai jenis airlines. Nak AirAsia ke, Malaysia Airlines ke, KLM ke, Garuda ke, semua lah senang kata, boleh cari kat sini. Bila korang dah bandingkan harga, korang boleh pilih nak naik airlines yang mana korang nak. Macam biasa, ianya bukan untuk dalam negara je, tapi untuk luar negara jugak. Mudah kan?


Selain tu jugak, untuk pengetahuan korang, Traveloka juga sudah bekerjasama dengan pelbagai jenis hotel di seluruh Asia Tenggara. Jadi korang boleh dapatkan tawaran hotel-hotel yang murah dan pastinya eksklusif untuk korang menginap sepanjang korang bercuti tu. Mudah kan? Hanya dekat satu Website, korang boleh dapat apa yang korang sangat perlukan sewaktu bercuti.

Sebelum tu, bagi mereka yang baru nak bercuti ni, mesti tertanya-tanya, Traveloka ni apa? Meh sini aku nak jelaskan sikit supaya korang faham dan excited nak guna khidmat Traveloka ni nanti.

Traveloka ni adalah satu platform atau website yang korang boleh gunakan untuk menempah tiket kapal terbang atau tempahan hotel sama ada untuk pasaran domestik atau antarabangsa. Perkhidmatan Traveloka ni termasuklah dari segi mencari, menempah dan merancang untuk trip korang semasa bercuti. Jadi mudahkan. 

Korang boleh tempah tiket kapal terbang atau hotel dengan menggunakan Applikasi (dah pasti percuma) atau pun melalui website Traveloka. Jadi segala-galanya mudah dan mesra tempahan walaupun ini pertama kali korang guna.


Haaa... lagi satu, korang boleh dapatkan tawaran terbaik untuk tempahan kapal terbang dan hotel dalam korang punya rancangan percutian dekat satu platform je. Tak perlu pergi ke website airlines, lepas nak mencari website hotel pulak. Kenapa perlu susahkan diri korang nak mencari satu persatu kalau korang boleh buat dekat satu website yang sama? Mudah kan, pasti berbaloi punya. Masa jimat, duit jimat.

Lagi satu yang pastinya, harga yang ditawarkan di Traveloka ni tak ada hidden charge atau caj tersembunyi. Maknanya, bila korang cari tu, itulah harga yang korang perlu bayar. Korang tengok RM150, itu lah yang korang bayar. Bukannya korang tengok RM150, tiba-tiba kena bayar RM160... Jimat dah situ. RM10 pun lepas duit makan tengah hari...hahahaha...

Okay...dah baca kan? Jom rancang kita nak bercuti kat mana... Hehehe... check passport jap, kot-kot boleh pergi overseas...boleh guna Traveloka ni...heheheheh...

8 ulasan:

  1. Bawak ai bercuti plisss... Lama tak travel ni...

    BalasPadam
  2. sale abration ni x pnah pakai lagi..
    tp traveloka ni dh mmg selalu pakai.
    senang cari hotel kat cni.

    BalasPadam
  3. Yg ni menarik!! Tak pernah try lagi guna apps ni. Lepas ni nak plan travel dah senang la. ) heheh

    BalasPadam
  4. takde hidden charges ye? menarik ni.

    BalasPadam
  5. Haaa pandai Firr...save duit tambang, boleh ada duit shopping lebih kannn

    BalasPadam
  6. Suka jugak booking hotel dengan Traveloka, mudah!

    BalasPadam
  7. Wow seronoknyaaaa.. murah2 tu bawa i plissss

    BalasPadam