31 Mei 2016

Laksa Saranghae, Manjoi



Kali pertama dengar macam laksa Korea...ehhh jap...kat Korea ada laksa ke?heheheh... nama aje laksa saranghae, tapi rasanya...perghhh...thumbs up kot aku bagi...sebenarnya ini adalah salah satu laksa sarang yang terkenal kat Ipoh...cuma dimodenkan sikit namanya untuk tarik peminat-peminat K-pop mungkin...

Selain laksa saranghae, antara lain yang menarik kat sini dan viral di Facebook adalah ABC mix fruit...memang lain sikit berbanding dengan ABC yang lain...









Ada buah pisang, tembikai, mangga dan anggur...harga? Tak mahal, cuma RM6.50 ja..selain tu ada nasik lemak yang bagi aku cukup sedap...sambal pedas sikit, nasik yang memang ada lemak berkrim disukai ramai...



Selain dari tu ada jugak burger bakar...tapi bagi aku patty tu kurang...tak menepati citarasa aku...mungkin aku dah rasa burger bakar sebelum ni yang patty nya memang sedap, jadi yang kat sini rasanya agak kurang bagi aku dari segi tekstur patty tu sendiri...



Tapi tu bukan yang aku nak cerita... tarikan utama kat sini memang laksa saranghae dan juga ABC... laksanya mungkin pada mula korang dapat mangkuk laksa, korang tengok pada kuahnya macam agak cair, tapi bila dah digaulkan dengan telur 'sarang' tu, kuah akan jadi pekat...itu aku jamin dan rasanya memang sedap, terbaik, pekat, cukup masam masinnya...







Kalau korang nak datang sini, korang boleh gunakan waze dan set kan untuk ke 'Laksa Saranghae'...pasti sampai ke destinasi... jangan risau... takkan rugi kalau korang datang makan laksa kat sini...kalau tak makan laksa, makanan bergoreng pun ada jugak kat sini...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan