11 Mei 2016

Kena halau dari rumah sewa

Tengah sedap aku kueteow tomyam untuk makan malam, tiba-tiba whatsapp group budak rumah sewa aku jadi rancak pulak...budak rumah aku terjumpa satu iklan di Facebook tentang tuan rumah nak jual rumah yang kami sewa sekarang ni...terkejut beruk kami semua...





Tapi alasan yang diberikan oleh ejen rumah sebelum ni kata, tuan rumah mungkin nak tamatkan kontrak sewa rumah ni disebabkan rumah kotor... rumah bujang...standard la kalau rumah kotor atau selerak...tambah lagi kalau lelaki yang sewa...tapi tak ada la kotor sangat pun...biasa je bagi aku...


Sekarang ni kami satu rumah pening dah..tak tau nak cari rumah sewa kat mana...aku dah cuba cari di internet...tapi majoriti nak 2+1 untuk deposit...itu okay lagi...cuma member serumah aku la..ada yang tak mampu nak bayar...nak harap duit deposit dekat ejen rumah je la...itu pun aku rasa macam samar-samar je nak dapat balik...

Adeihhh...pening kepala dah fikir...kalau tak jumpa rumah, nampaknya aku kena cari bilik sewa je la gayanya... itu pun susah nak cari...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan