08 Januari 2016

Nyaris Tertinggal ETS Terakhir



Fuhhh..buat kali pertama, aku nyaris-nyaris terlepas keretapi ETS terakhir dari KL Sentral - Ipoh masa aku ke KL hari ni...punca?sebab 'khusyuk' sangat makan sambil bergosip dekat NU Sentral, last-last tinggal 10 minit je lagi sebelum train berlepas.

Kisahnya macam ni, aku ke KL untuk satu interview...kemudian lepas habis interview dalam pukul 4.30 macam tu, aku dah ada kat KL Sentral. Aku beli tiket pukul 9 malam (train terakhir) sebab aku nak jumpa kawan-kawan aku...

So bila si Shofi datang pukul 6, kami pergi minum-minum dulu sebab nak tunggu Kiyah dengan Sha sampai...sampai Maghrib, dua orang tu tak sampai lagi...adoiiii...

Lepas tu aku dengan Shofi pergi makan dekat Kenny Rodgers dekat tingkat 4,.NU Sentral...sambil-sambil tu sebab nak tunggu Kiyah dengan Sha sampai...



Nasib la makanan cepat sampai...aku dah cuak dah sebab masa tu dah pukul 8...aku makan cepat-cepat..tapi si Shofi tu pulak makan macam makan pengantin (-_-')...(ps:tahu lah baru kahwin)

Tengah-tengah makan, Kiyah dengan Sha sampai...8.30 baru sampai...kesian pulak kat dorang tu...tapi demi aku kan, sanggup tu dorang..hehehe...



Dah habis sembang dan mengumpat lebih kurang..aku tengok jam dah 8.50 malam...alamak sempat ke ni??!!! Mana dengan nak tunggu lif lagi (sebab kiyah gayat dengan eskalator)..

Aku jalan laju-laju ke Platform A (depan KFC) sebab selalu memang kat situ aku naik untuk aku balik ke Ipoh...aku salam lebih kurang, ucap terima kasih semua terus aku turun laju-laju sebab tinggal lagi 5 minit.

Aku turun tengok kosong, tak ada train langsung. Ingatkan dah berlepas dah..dalam otak aku terbayang TBS je masa tu sebab Jumaat aku kena kerja...tetiba, aku terdengar pengumuman yang penumpang train ETS ke Ipoh kena naik dekat Platform B (depan kedai buku)...huhuhu...

Kelam kabut aku naik balik dan berlari anak ke sana. Nasib baik sempat. Polis tu pun pelik...dia suruh aku cepat sebab tinggal tiga minit...aku apa lagi, berpeluh...huhuhu...

Tapi akhirnya..selamat jugak aku naik train terakhir ni...hehehe...Alhamdulillah..

1 ulasan:

  1. Fuh nasib baik sempat.huhu

    Salam singgah dari arepnakbebel

    BalasPadam