08 Januari 2016

#FizoMawarKitchen Tidak Boleh Ditegur

Sumber: www.kisahemasputih.com
Fuhh..kecoh media sosial hari ini apabila pemilik restoran FizoMawarKitchen (FMK) tentang komen Fizo terhadap seorang blogger yang membuat review tentang restoran yang Fizo baru bukak tu..Fizo cakap, blogger www.kisahemasputih.com tu mempunyai niat tidak baik iaitu bertujuan untuk menjatuhkan perniagaan yang dia baru buka dalam tiga minggu.

Ok, sebelum aku ulas lebih lanjut, aku nak korang sendiri baca entry dari Kisah Emas Putih ni supaya korang sendiri dapat menilai tentang kes ni.

Kisah 1 : Review: Restoran Fizo Mawar Kitchen Mengecewakan!
Kisah 2 : Permohonan Maaf FizoMawar Kitchen Terhadap Review Emas Putih

Komen Fizo Omar Tentang Emas Putih : Fizo Omar Tegur Penulis Blog Kritik Servis Restorannya

Dah baca?? ini komen aku...bagi aku, Fizo Omar seorang yang tak boleh dikritik, tetapi dia sendiri suka mengkritik orang lain. sebagai contoh, kita ambil masa dia 'sindir' Dato Seri Vida semasa Konsert Gegar Vaganza. Sedangkan itu merupakan (bagi aku) salah satu strategi pemasaran untuk Dato Seri Vida.

Untuk kes FMK ni, kenapa Fizo tidak ambil dari sudut yang positif? Orang tegur bukan sebab nak menjatuhkan perniagaan yang baru dibuka, tetapi untuk tambah baik servis yang diberikan kepada pelanggan. Emas Putih sendiri di akhir review dah cakap, diharapkan agar FMK dapat menambah baik perkhidmatan yang diberikan dan Emas Putih sendiri faham sebab restoran tu baru sahaja dibuka.

Kalau tak sanggup menerima kritikan, teguran daripada orang lain, bagi aku lebih baik tak payah buka bisnes. Fokus pada lakonan pun dah cukup.

Sumber: Mstar

Lagi satu, gaya balasan permohonan maaf daripada pihak FMK sendiri aku rasa sangat menyindir. Kalau korang baca dari blog Emas Putih tu pun, korang dapat rasakan permohonan maaf ni sangat menyindir. Emas Putih pergi atas nama pelanggan dan bagi aku, itu adalah komen yang jujur dan ikhlas.

Cuba bayangkan kalau Emas Putih atau mana-mana blogger yang pergi atas nama 'blogger' atau 'wartawan', sudah tentu dan aku yakin, servis yang diberikan kepada media sangat baik, jadi review yang dibuat tu takkan 100 peratus betul sebab kita sendiri tak merasa servis untuk pelanggan biasa macam mana. Iya la, untuk media layanan kena tiptop, sebab nak tulis kan??hahahahah...

Bila aku baca komen-komen dekat blog, aku rasa ramai setuju dan back-up Emas Putih berbanding Fizo Omar tu. Dan aku rasa, review yang dibuat Emas Putih tu tak ada la menghentam sangat. Masih sopan gitu..hehehehe...

Kepada FizoMawar Kitchen. belajar-belajarlah menerima kritikan orang luar. Orang tegur bukan sebab tak sayang, tetapi tegur untuk tambahbaik dan demi masa depan FMK tu sendiri. Be open minded and please, take it from the positive side. Terima kasih.

4 ulasan:

  1. Setuju...teguran utk membina..jadi yg lebih baik patutnya .alahai manusia..

    BalasPadam
  2. Sejenis makhluk sentap memang gitu perangainya... Huh!

    BalasPadam