13 Januari 2016

Buku Momen2 Mat Luthfi



Buku ni dah dua minggu rasanya di pasaran dan baru Isnin aku dapat buku ni berada dalam genggaman aku sendiri..heheheeh...sebenarnya aku boleh dapatkan buku ni lebih awal iaitu seminggu selepas dilancarkan...tapi, disebabkan aku dah kirim dekat orang masa hari pertama pelancaran, jadi aku tunggu je la...


Apa yang menarik..buku ni aku dapat otograf dari Mat Luthfi...ehh..bukan aku dapatkan, tapi orang yang aku kirimkan buku ni tolong dapatkan...

Ok..review aku tentang buku ni (aku dah habis baca dalam sehari), penuh dengan sindiran, nasihat dan lawak yang tersembunyi. Berbanding buku Catatan Mat Luthfi yang lebih santai, Momen2 Mat Luthfi ni memerlukan kita berfikir tentang sesuatu isu seperti politik, isu semasa dan beberapa isu lain lagi. Ia buat kita terfikir dari sudut yang berbeza.

Kalau korang yang memang tak ambil tahu tentang isu semasa, aku rasa buku ni mungkin sekadar 'buku' untuk korang..aku pun ada beberapa cerita dalam buku ni buatkan aku tertanya-tanya tentang cerita tu...mungkin general knowledge aku belum cukup power kot...hehehehe....

Terima kasih kepada kawan blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari, Kak Sue Izza sebab tolong belikan...really appreciate it...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan