24 Disember 2015

Food Review : R Heritage Recipe, Meru, Ipoh

Petang tadi lepas habis kerja, cadangnya nak tengok cerita Dilwale dengan member ofis aku, tapi disebabkan sorang tu tak suka tengok cerita hindustan, tetiba terancang untuk ke satu restoran baru dekat Meru, Ipoh, bukan Meru, Klang ye...

R Heritage Recipe, baru dibuka tiga bulan lepas...aku pun tak tahu tentang restoran ni, jadi kami bertiga ke sini lepas tengok gambar-gambar makanan yang menarik dekat Ipoh Halal Food dekat Facebook.
Bila sampai, aku tengok dekorasi restoran ni ala-ala hipster, sebab gunakan kayu pallet...dan nampak luas..mungkin susunan meja yang teratur, jadi nampak luas...
Masa untuk tengok menu...setiap kali tengok menu, aku akan cari yang special...walaupun tengah 'kering' sekarang ni, tapi sesekali cuba, tak salah...

Aku order sempoi burger yang mana, roti-roti ni bermacam warna...member aku order steak...aku punya burger warna purple dan member aku sorang lagi, warna kuning...

Serius aku rasa menyesal tak order steak...sebab blackpepper dia sangat sedap gila....burger??roti dan patty, aku rasa buat sendiri...sebab roti tu lain sikit..tak macam roti burger yang biasa...




Yang menarik, setiap burger ni didatangkan dengan mayonis yang bermacam warna...jadi nampak menarik...rasa??aku bagi 3.5 bintang...kurang menepati citarasa aku sikit...air pun menarik jugak...tapi aku terorder air yang ada 'telur katak' atau selasih...aku tak suka selasih sebenarnya..hehehehe...

Location? Bertentangan dengan McD Meru...itu je...korang cari McD Meru, tengok arah yang bertentangan, pasti nampak..kedai ni di corner lot...

2 ulasan:

  1. Nampak pelik pula.. sedap ke..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Patty dia not bad la..homemade...roti tak garing...heheheh...tapi steak tu serius sedap gila...

      Padam