Tun Mahathir Berlakon Filem 'Kapsul'

Wahhh..idola aku berlakon...memang aku confirm pergi tengok cerita ni masa hari pertama ditayangkan pada 17 September ni...setahu aku la, Tun Mahathir adalah pemimpin (bekas pemimpin) pertama dalam dunia ni yang berlakon filem...

Maksud aku ialah seorang Perdana Menteri atau Presiden yang berlakon dalam filem..kalau cerita Pitch Perfect 2, mungkin video Barack Obama tu diambil dari mana-mana persembahan dan bukannya dia berlakon secara terus dalam filem tu...faham kan maksud aku?hahaha...

Ok..ni aku ambil dari Harian Metro...Tun M lakon filem Kapsul

Kuala Lumpur: Syarikat produksi Two Tones Sdn Bhd mencipta sejarah apabila berjaya melamar bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamed, 90, membintangi filem terbitan mereka berjudul Kapsul.

Filem arahan Allahyarham Martis Mohd Ali itu akan menemui penonton seluruh negara mulai 17 September depan.

Penerbitnya Amru Najmi Osman, ketika dihubungi berkata, penampilan Tun M dalam filem itu tidak ada kaitan dengan keadaan politik semasa.

"Kemunculan Tun M melengkapkan jalan cerita filem ini berdasarkan kapsul masa Wawasan 2020 ditanam beliau di Monumen Putrajaya semasa pentadbirannya.

"Saya percaya penampilan Tun M memberi impak kepada keseluruhan filem ini kerana ia punya mesej tersendiri dan bukan sekadar filem kosong," katanya.

Dalam filem ini, Tun M terbabit dalam lima babak termasuk dia berdialog dengan pelakon utamanya Faizal Hussein.

Terdahulu, berita pembabitan Tun di dalam filem ini mula diperkatakan selepas wajah beliau terpampang di poster filem berkenaan.

Menurut Amru, Tun M bersetuju membintangi filem ini disebabkan jalan ceritanya memaparkan perjuangan bangsa Melayu sejak zaman dulu.

Filem yang menjalani penggambaran tahun lalu ini adalah hasil intepretasi Martis berkenaan bentuk fizikal kapsul dan isi kandungan yang tercatat dalam kapsul itu mengenai amanat Tun Dr Mahathir menjelang tahun 2020.

Jom semua, kita serbu panggung wayang yang terdekat 17 September ni...
posted from Bloggeroid

Catat Ulasan

0 Ulasan