06 Julai 2015

Pembentangan Latihan Praktikal Selesai...

Finally...finally...finally....Alhamdulillah...selesai satu kerja...presentation untuk latihan praktikal dah selesai...walaupun agak penat...semuanya berjalan lancar...ehhh..itu tipu...tak lancar sangat pun...haahhaaha....



Nak tahu apa yang tak lancar?hahaha...begini ceritanya...jeng jeng jeng...disebabkan aku nak print out report praktikal aku pagi tadi...aku ke satu kedai ni..print...slide untuk pembentangan pun dah ada...semua dokumen report praktikal dan academic writing aku, aku simpan dalam pendrive, dan aku tak simpan dekat tempat lain...

Lepas selesaikan apa yang aku kena selesaikan dekat jabatan konvokesyen..aku ke seksyen 7 untuk print out...selesai ja print out...aku terus ke fakulti sebab kena bentang pukul 12 tengah hari...



Bila sampai giliran aku untuk bentang...aku cucuk pendrive aku dekat komputer kelas tu...ahhh sudah..file semua hilang...aku ingatkan kena 'secure browsing'...aku pergi la ke pejabat ICT kot boleh recover balik..tapi staff ICT cakap memang dah corrupt pendrive tu dan pendrive aku dah jadi macam baru beli...maksudnya pendrive tu kosong...

Macam mana aku nak bentang? Academic Writing aku?aku dah macam nak nangis dah time tu...huaaaa...macam mana ni...



Jadi, macam mana aku bentang? Sebab semua dokumen latihan praktikal, academic writing dan slide powerpoint aku dalam pendrive, tak simpan dalam laptop aku dan aku tak save kat emel...ahhh...sudah...

cara aku, aku minta satu salinan laporan praktikal aku dekat Sir Nizam, dan aku bentang tanpa guna slide presentation...

Luckily..semua berjalan lancar walaupun benda tu tak dirancang...sekarang ni fikir Academic Writing aku...kalau hilang...memang aku kena buat balik dari mula...dan dah tentu tak sempat...

Nasib baik..alhamdulillah malam tadi aku siapkan penutup dan emelkan dekat member aku untuk semak plagiarisma guna Turn it in...



Nasib la ada backup..cuma laporan praktikal aku ja tak dapat diselamatkan...memang takda dah...'selamat' sudah....



Sekarang ni dah selesai satu...dan sekarang..fokus academic writing ja pula yang aku rasa dalam 5 % ja lagi...lepas tu..fokus kerja, beli rumah, beli kereta, kawen...haahhaha



Terima kasih semua yang telah membantu menyiapkan laporan praktikal aku..terima lasih sir Nizam, senior Yien, zaidi, yam, member kelas dan semua..terima kasih...



Yeay...nak habis dah....
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Catat Ulasan