01 Julai 2015

Cita-Cita Jadi Kenyataan....

Assalamualaikum....

Alhamdulillah...first day kerja berjalan lancar...ehh...aku rasa aku tak bagitahu lagi yang aku dah dapat kerja...hehehe...

Alhamdulillah..lepas practical..aku diserap terus untuk bekerja di tempat aku practical hari tu...which is Perak Today...



Rezeki Allah...tak perlu tunggu lama tanam jagung...rezeki aku untuk kerja ni sampai awal...syukur Alhamdulillah...

Well..memang cita-cita aku dari form 1 aku nak jadikan kewartawanan sebagai kerjaya aku...dan Allah tunaikan impian aku...mungkim ini sebagai satu kesedaran untuk aku sebab aku tau..aku ni bukannya baik sangat...mungkin dengan rezeki aku yang murah ni sebagai tanda untuk aku berubah jadi yang lebih baik...insya Allah...

Walaupun jiwa aku untuk masuk bidang ni dah tercalar sikit...tapi aku akan go on...dengan keadaan sekarang ni, susah untuk dapat kerja lain..so better aku terima dulu kan kerja ni...

Mungkjn masa akan datang aku akan dapat kerja yang lagi baik...sekarang ni..aku cuma cari Corporate Communication....


posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Catat Ulasan