07 Julai 2015

Akhirnya...Selepas 3 Tahun...

Akhirnya....rasa macam seketul batu dah dibuang dari bahu...cewahhh..ayat tak nak kalah...selepas tiga tahun...secara tidak rasminya...aku dah tamatkan Ijazah Sarjana Muda Kewartawanan daripada UiTM...Alhamdulillah....itu pun kalau keputusan semester 6 aku berjalan lulus semua la...tapi aku yakin..aku lulus semua...



Semalam..aku dah bentangkan aku punya latihan praktikal..dan sekarang yang tinggal cuma untuk hantar Academic Writing aku..bila hantar tu..selesai dah tugas aku sebagai pelajar...





Okay...semalam..lepas selesai semua tu dekat Fakulti...maka budak-budak kelas aku yang masih dekat Shah Alam rancang untuk buka puasa dekat Wong Solo...wahhh...lama sungguh tak makan dekat sini...





Bukak puasa dengan makanan pedas...hahaha...nasib la takda apa-apa...takut cirit birit ja...hahaha..Alhamdulillah...tak jadi apa semalam...



Lepas ni...dah tak jumpa dah dorang ni..tunggu hari konvo tahun depan baru boleh jumpa...lambat lagi tu...itu pun..semalam tak semua yang ada..ada beberapa orang lagi yang dah balik...



Semalam nak kata tak sedih tipu la...ada la sikit sedih tu...tapi dia punya perasaan tu lain..tak sama macam hari terakhir Diploma dulu...tapi masih ada la rasa sedih tu...

Semalam...masa dalam bas..aku hantar mesej panjang punya...hahahaha....kira ayat last la...


"Asslamualaikum dan salam sejahtera, salam 1Malaysia, salam 1UiTM salam 1Masscomm...first of all...thanks to everyone untuk 3 tahun kita jadi 1 family...biasa la..dalam 1 family..mesti ada yg bergaduh, bermasam muka, bergelak ketawa...semua la...aku nak minta maaf dari hjung rambut smpai hujung kaki dekat korang semua...minta halalkan makan minum yang aku minta or ambil dari korang...kalau ada hutang ke apa, minta dihalalkan, or pm aku..insya Allah...aku akan bayarkan...aku harap, persahabatan kita kekal sampai bila2...thanks sbb benarkan aku 'lead' kononnya lah kelas kita for this 3 years...maaf kalau ada yang tersinggung ke apa..aku harap, jangan ada yg berpuak-puak dah..setiap perselisihan faham antara kita semua buatkn kita lebih kenal diri masing-masing...aku harap, takda yang left group ni...walaupun korang x menyembang n gila kat sini..jangan sesekali left..sebab melalui sini la kita nak keep in touch antara satu sama lain...thanks korang sebab ajar aku dalam semua benda...persahabatan, permusuhan, kekeluargaan n so on...aku sayang korang...jangan lost contact k...selamat menempuh alam pekerjaan lepas ni...sapa2 kawen, jemput tau...tapi yg pasti, wedding aku sama hari dengan gdah...aku nak tengok korang nak g kenduri sapa...hahahaha....selamat hari raya in advance...hehehe..."

Semester 1

posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Catat Ulasan