10 Jun 2015

Susahnya Cakap Tidak...

Assalamualaikum...

Kenapa susah sangat aku nak cakap tidak bila orang suruh aku buat sesuatu? Kenapa? Even minta tolong pun, aku cukup susah nak cakap tidak...

Maksud aku bila aku cakap pasal tolong ni..bila itu kerja dia, dia sepatutnya buat kerja tu, tapi dia minta 'tolong' aku untuk settlekan kerja dia...faham tak??hahahaha

And aku walaupun tak ikhlas...aku terpaksa buat jugak sebab aku susah untuk cakap "Tidak" walaupun aku tahu, aku tak mampu nak buat benda tu, or itu bukan kerja aku...



Bila aku TERPAKSA buat kerja tu, maksudnya aku tak ikhlas and I,'ve got nothing bila aku biat tu..so..takda function pun aku buat..

Kenapa susah sangat aku nak tolak permintaan orang??kalau aku tolak, lepas tu mesti aku akan rasa bersalah gila-gila...

Kadang-kadang, aku terpaksa 'tolong' lepas aku cakap 'tidak'...so..sama ja...

Entahlah..kadang-kadang teringin nak cakap 'tidak' untuk sesetengah benda..jadi, dah tak payab pikiaq sangat dah...
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Catat Ulasan