02 Jun 2015

Movie Review : San Andreas

Assalamualaikum...

Simple update i think..just nak review filem San Andreas yang baru tengok malam tadi..yah..agak terlambat..tapi..dari tak update langsung..baik update je kan??



Okay..semalam kami berlima tengok Filem ni dekat Ipoh Parade...aku memang nak tengok filem ni lepas tengok trailer masa menonton Pitch Perfect last two weeks...





For me...jalan cerita filem ni 70% macam filem 2012... its like end of the world...cuma yang ni berlaku hanya di San Andreas...ada tsunami and so on.

Mengisahkan tentang kekeluargaan yang sama macam 2012 dan bencana alam macam 2012...cuma bezanya... sound dia sangat best..macam yang kawan Facebook bagitahu..filem ni untuk uji kekuatan jantung kita...aku setuju tu...

Pelakon The Rock..memang best..tapi bab emotional tu..kurang sikit la...tak sampai orang cakap...yang lain memang mantap...



And ada few scenes yang betul-betul mendebarkan aku macam masa dia melawan ombak tsunami, bangunan jatuh and so on..

Cerita ni agak berbaloi untuk ditonton...aku bagi 3.5 dari 5 bintang disebabkan jalan cerita yang lebih kurang macam 2012...

Ok..done review...lepas ni tunggu untuk Jurassic World pulak next week..




posted from Bloggeroid

1 ulasan: