16 Jun 2015

Movie Review: Jurassic World

Assalamualaikum...

Finally...yeahhh..finally...dapat jugak aku tengok cerita ni, Jurassic World...again..alone..hahahaha...lepas je habis kerja, aku terus ke AEON Kinta City untuk tengok movie yang dah berapa kali tertangguh...

Sampai ja..terus beli tiket...tapi..ni first time aku guna debit card...sebab penjaga counter tu tanya aku guna Maybank ke tak...terus aku bagi ATM Card aku..debit dari situ terus...





Okay..review start...nothing to say..aku bagi 5* untuk filem ni...menarik, mantap and nampak real...aku tak tahu la kalau aku tengok 3D macam mana...

Sepanjang filem ni, aku pulak yang rasa nervous...aku pulak yang rasa excited and so on...all the dinasours, memang nampak real bagi aku...

Ending dia bagi aku, menarik jugak..unexpected yang dinasour tu akan mati macam tu...ada mainan emosi di penghujung cerita...itu aku dapat rasa dia punya kesedihan tu...



And katanya, filem ni dikecam sebab create satu dinasour yang tak pernah wujud..bagi aku..itu ridiculous..ya la..kita buat pasal keadaan zaman sekarang ni...so, tak mustahil la mereka boleh cipta dinasour baru..am i right??

Okay..conclusionnya...filem ni sangat-sangat berbaloi untuk ditonton...even if the ticket price mahal..bagi aku..sangat berbaloi....
posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Catat Ulasan